Професионална мрежа

ProИнтервю

  • Тодор Тодоров – Официалният Facebook Супер Фен на BMW
  • Тодор Тодоров

    България / гр.Варна

    Тодор е от Варна. Занимава се със социални медии и в момента учи магистърска програма по „Международен маркетинг” във Варненския свободен университет. Неговата страст обаче са автомобилите BMW и по-специално X5.

През 2008 г. Тодор създава facebook фен страница BMW X5. Няколко месеца по-късно страницата е блокирана от администраторите на социалната мрежа, заради авторски и търговски права свързани с продукта (BMW X5). Тодор опитва да си върне страницата и влиза в контакт с производителите в Германия. След продължителна кореспонденция германците признават страницата на Тодор. Така от 5 юли 2010 г. неофициалната страница BMW X5 става официален партньор на BMW. Днес Тодор може да се похвали с една от най-популярните страници във Facebook, достигнала 1.2 милиона харесвания.

През лятото на 2012 г., чрез специално приложение, BMW стартира кампания за намирането на най-големия си фен. Тодор взима участие в кампанията и печели с най-висок резултат от 295 точки, което му носи едно незабравимо изживяване в меката на BMW в Мюнхен.
Милена Богданова
Водещ на
ProИнтервю

Свържи се
Вашите въпроси и отговорите на Тодор Тодоров
Ивелина Атанасова от гр.Варна, България
Основател/ Управител, NewTrend.bg Онлайн бизнес новини
1
Най-травиалният и най-любимият ти въпрос, защото те знам как реагираш, ама кажи на хората - защо BMW? :)
много отдавна
Тодор Тодоров Хехе, заради удоволствието от шофирането, което никога не те напуска. BMW не е само един от многото автомобили, с които да се придвижваш от точка А до точка Б - в BMW има и емоция. ;-) много отдавна
Христо Стоянов от гр.Шумен, България
Мениджър Човешки ресурси, Теси ООД
2
"Миролюбиво" или "войнствено" се отнасяш към любителите на други автомобилни марки ?
много отдавна
Тодор Тодоров Всеки човек има различни виждания и вкусове. Това предразполага пазара да развива различни марки и модели. Не мога да очаквам всички да разбират идеологията на марката и продукта, който тя създава. Старая се да подхождам с уважение към предпочитанията и разбиранията на другите, но държа и към моите разбирания да се отнасят по същият начин. Добре е когато има разнообразие в избора - това е част от удоволствието в живота - да избираме. :-) много отдавна
Атанас Манчев от гр.Пазарджик, България
Автомонтьор, Траяна-Ауто ООД
3
Как е по-правилно да се каже Беемвист или Беемветкаджия
много отдавна
Тодор Тодоров Беемвист - поне на мен повече ми допада! :-) много отдавна
Петър Светлинов от гр.София, България
управител, www.otslabni.bg
4
Здравейте. Марката BMW е нарицателна за комфорт, лукс и престиж, но вие акцентирате на модела Х5. Въпросите ми са: Смятате ли, че Х6 е доста по стилен и елегантен? Какво ви е мнението за автомобилите с въпросната марка, които са произведени преди 2002год., защото аз нямам познат-автотърговец, който да не е имал сериозни технически проблеми с тях, а аз самия съм имал 4 такива, които са ми причинили главоболия?.
много отдавна
Тодор Тодоров Здравейте. Да, определено Х6 е по-стилен и елегантен, но за мен по-важни са функционалността и простора, които X5 предлага и поради тази причина го предпочитам. Моделите преди 2002г. ме направиха фен на марката така, че определено за мен те имат сантиментална стойност. Мисля, че всеки един 10+ годишен автомобил, който не е бил добре поддържан би създавал главоболия. Основен приоритет при вноса на автомобили втора ръка винаги е бил и ще бъде печалбата за сметка на качеството. много отдавна
Лазар Лазаров от гр.Варна, България
Финансов съветник, ПЕНСИОНЕР ПО БОЛЕСТ
5
Здравейте, по принцип съм фен на СААБ, но се интересувам от новия 4 купе. Кажете ми нещо повече...
много отдавна
Тодор Тодоров Здравейте, SAAB е една от марките на които симпатизирам, но за съжаление обстоятелствата не се развиха добре за нея. Относно 4-та серия все още няма много официална информация тъй, като е концептуален модел и едва преди около две седмици беше представена на автомобилно изложение в Детройт. Това, което мога да кажа със сигурност е, че ще я видим по пътищата в близкото бъдеще с леки изменения. много отдавна
Георги Георгиев от гр.София, България
Web developer, Резон ООД
6
„Международен маркетинг” звучи много интересно... когато завършиш накъде би се ориентирал (България или чужбина). Имал ли си вече предложения за работа или стаж от страна на BMW Group или техни представители за България?
Пожелавам ти да продължаваш да сбъдваш мечтите си!
много отдавна
Тодор Тодоров Имам желание да се развивам в чужбина, но това не е категорично. Естествено, ако има добри възможности за реализация бих останал в България. Комуникирам с BMW Group и представителството им в България, но засега ще се въздържа от коментар.
Благодаря за пожеланието! Подобно! :-)
много отдавна
Николай Недялков от гр.София, България
Управител, Резон ООД
7
Как успяхте да привлечете 1.2 млн. фена на страницата си в facebook?
За какъв период се случи това?
много отдавна
Тодор Тодоров BMW X5 е автомобил, който бързо се наложи на пазара. За 10 години са продадени над 1 милион единици, което донякъде обяснява големия интерес от страна на феновете. Развивам страницата на модела от края на 2008г. Получената официалната подкрепа от марката през 2010г, интересните публикации и добрата визия също са важен елемент от този успех. Трябва да отбележим, че дори и към момента няма друга страница, която да е официално призната и поддържана от BMW. много отдавна
Иван Павлов от гр.Плевен, България
управител-собственик, Freelancer
8
Здравейте,дъщеря ми и зет ми бяха в Мюнхен по коледа.Имаха много снимки от музея на BMW, които разгледах и въпроса който си зададох,ако можете Вие да ми отговорите е ;Защо от старите модели на BMW,които висят /буквално/в вмузея в Мюнхен се движат все още по нашите пътища?
много отдавна
Тодор Тодоров Здравейте, г-н Павлов. Мюнхен по Коледа наистина е добро време, в което си заслужава да се посети. Колите, които са изложени в музея могат да се видят и по немските пътища, а и не само там, така че това не би трябвало да Ви учудва. Също така BMW Classic (подразделение на BMW) предлага програма за пълна реставрация на собствениците на ретро автомобили от марката. Ако вие разполагате с BMW от 1972г. срещу съответната сума вашата кола може да изглежда сякаш току що е излязла от завода. много отдавна
МАРИЯНА ФИЛЕВА от гр.София, България
Telecommunication specialist, IBM
9
Zrdavei sladurcho.Kato majka na tolkova goljam sin prosto ti se radvam che znaech kakvo iskach.Ot men vupros - moje li mama kato men da si kara BMW. I kak nai izgodno da si kupi. Napravih compromis s Toyota, no ne sam mnogo chtastliva.
Na teb uspeh!!!
много отдавна
Тодор Тодоров Здравейте, г-жо Филева. Да, напълно е възможно да Ви "оборудваме" с BMW. За целта е необходимо да посетите някое от представителствата на BMW в страната. Там подробно ще Ви запознаят с цялата гама автомобили, които предлага марката, включително и Premium Selection - програмата на BMW за употребявани автомобили и различните варианти за покупка.
Успех и на вас!
много отдавна
Георги Арнаудов от гр.Монтана, България
строителен техник и организатор, Пътинженеринг - М АД
10
С какво толкова BMW Х5 те привлича, и кой друг модел би предпочел караш, ако ти се отдаде възможност, сподели защо ?
много отдавна
Тодор Тодоров Здравейте, г-н Арнаудов. С BMW X5 беше нещо, като любов от пръв поглед още през далечната 2000г., когато излезе на пазара. Спечели ме с агресивната си визия - екстериор, интериор, комфорт, проходимост, достатъчно мощност и добрата видимост, която предлага на водача. От другите модели в момента много ми харесва новата серия 3 (F30). Имах възможността вече да я покарам и определено много ми допадна заради комфорта, динамичността на двигателя и ниския разход. много отдавна
Виктор Томанов от гр.София, България
11
Здравейте.Голям фен съм на марката BMW ,и искам да те попитам дали е удачно да си взема за първа кола BMW e30 ,тъй като след няколко месеца взимам книжка?
много отдавна
Тодор Тодоров Здравейте, г-н Томанов. Казват, че всеки един истински фен на BMW рано или късно си купува Е30. Изборът е удачен стига да се отнасяте с респект към автомобила особено при мокри или заледени настилки. Задното предаване може да доставя голямо удоволствие, но също така може да е доста опасно дори и за водачи с опит. Относно поддръжката не мисля, че ще имате някакви големи разходи, но все пак зависи и на какъв автомобил ще попаднете.
Успех при избора и милион безаварийни километри!
много отдавна
Теодора Владимирова от гр.София, България
Организатор учебна дейност, Софийски университет Св. Климент Охридски
12
Здравейте, въпросът ми е какво включва понятието "социални медии". За BMW съм съгласна, въпреки че колата ми е италианска и за момента, нищо че съм немски възпитаник и фен на баварските автомобили, съм много доволна от нея. Желая успех!
много отдавна
Тодор Тодоров Здравейте, понятието - социални медии обхваща всички уеб страници(сайтове), в които основен акцент има съдържанието, което потребителите са поканени да създават, допълват, обсъждат, споделят. Най-големите такива медии са - Facebook, Twitter, Google+ и Linkedin (последната е професионална мрежа за контакти, като ProBook.bg, който също спада към тази графа сайтове). Колкото до BMW, както и по-горе казах - уважавам различните предпочитания и разбирания на другите хора. Не виждам нищо лошо в това човек да има опит с различните марки, само тогава той може да е обективен кое е най-доброто на пазара.
Успех и на вас!
много отдавна
Теодора Владимирова Благодаря за отговора. Бях свикнала с понятието "мрежи" за тези, които споменавате и реших, че "медии" е по-общо и включва и нещо друго. Така или иначе има разлика между мрежа и среда. Социална среда са и офлайн контактите ни, лични, професионални, хоби контакти и др. Явно става дума за дублиране на понятия в случая. много отдавна
Красимира Георгиева от гр.София, България
Президент, Кристело България ЕООД
13
Споделяте ли мнението на тази закачлива-криейтив реклама за марката BMW,г-н Тодоров?
http://marfiland.blogspot.com/2008/07/creative-bmw-ads.html
много отдавна
Тодор Тодоров Здравейте, г-жо Георгиева. Напълно споделям мнението от рекламата, че дори и в употребяван автомобил на марката можете да се чувствате добре. От маркетингова гледна точка тази реклама на BMW прилага нов подход на старата поговорка "Сексът продава". Мотото "Вие знаете, че не сте първият" цели да привлече интереса на потребителя към програмата за употребявани автомобили - BMW Premium Selection. Посланието е ясно формулирано - Макар и да не сте първия собственик, нашите употребявани автомобили все още са на високо ниво. Целта на рекламата освен покупка е и да бъде провокативна, запомняща се, креативна и да кара хората да говорят за нея от BMW определено са се справили. много отдавна
Иван Тодоров от гр.София, България
podrujka ppk, LUKOIL NEFTOCHIM BOURGAS AD, Bourgas 8000, Bulgaria
14
Здравей г-н Тодоров карам бмв цял живот но си купих сега е39 97г 535и може ли малко инфо.ПОЗДРАВИ
много отдавна
Галерия
Търсене в интервютата
Какво е Pro Интервю?
ProИнтервю е нова форма на интервю, непозната и невъзможна до сега в България.

Това е on-line интервю, с продължителност една седмица.

Въпроси може да задава всеки член на професионалната мрежа Probook.

Интервюираният отговаря директно, а задаващият въпроса има право на допълнителни уточнения и въпроси.

Водещият има задължението да не допуска дублиране на въпроси и нецензурно съдържание.