Професионална мрежа

Visteon Electronics Bulgaria


Данни за контакт гр.София
гр. София, бул. Цариградско Шосе 40, Европарк Билдинг http://www.visteon.com
BGCAREER@visteon.com

359 2 9306 421
Служители 1
Бизнес Сектор(и):
  • Автомобили, автосервизи, бензиностанции
  • Електроника/електротехника/машиностроене
  • Информационни технологии
  • Инженерни дейности
РазмерРазмер
над 300 служители
Съобщете за нередност
Профила на тази компания се управлява от М. В
 
Visteon е глобален доставчик за автомобилната индустрия, който предоставя добавена стойност за автомобилостроителите и акционерите чрез два бързо развиващи се основни бизнеса: електроника за автомобили и системи за терморегулиране на превозните средства. Visteon притежава 70 процента от Halla Visteon Climate Control Corp., вторият по големина световен доставчик на решения за терморегулиращи системи за превозни средства. Visteon проектира, създава и произвежда иновативни компоненти и системи за почти всички производител на автомобили в света. Корпоративните офиси на компанията са във Ван Бурен, Мичиган (САЩ); Шанхай, Китай; както и в Хелмсфорд, Великобритания. Visteon има фабрики в 32 държави и е работодател на около 29 000 души. През 2013 година продажбите на Visteon възлизат на 7,4 милиарда долара.
На българския автомобилен пазар Visteon присъства от 2001 г. В Софийския развоен център на Visteon работят 600 служители, като тенденцията е да увеличаваме състава си с големите темпове на годишна база. Инженерните ни специалисти в България са част от най-големия развоен център на компанията за автомобилния ни бизнес.
Многобройни екипи (близо 600 души) работят за създаването на автомобилен софтуер, хардуер и механика, включвайки всички електронни части в измервателните табла, дисплеи и др. В София отделите на компанията са повече от 50, специалисти работещи по проекти за разработка на механика, хардуер, софтуер на електронните устройства в автомобила или тестването им и създаването на спецификации. Развойният център на Visteon в София работи по над 30 различни проекта в момента.
Работата на развойния център в България е ценена като експертна оценка и развойна дейност по продуктите.
Приоритет в дейността на Visteon са иновационните концепции и решения за автомобилната индустрия. Сред клиентите на компанията са повечето известни производители на автомобили: Daimler, BMW, Peugeot, Renault, Ford Motor Company, General Motors Corporation, VW Group, Honda и много други.